موزه کودکی ایرانک فرصتی برای تعامل نسلهاست. امکان گفتوگو با خانواده و از سوی دیگر، امکان ارتباط با همسالان در فضای موزه فراهم است. هرچند بازهی سنی مخاطبان موزه کودکی ایرانک از 2 سال تا 99 سال را شامل میشود، برای هر گروه سنی مسیر موزهگردی متفاوتی درنظر گرفته شده است.
موزهگردی در موزه کودکی ایرانک بر تعاملمحوری پایهگذاری شده است. کودکان پیوسته در سیر موزهگردی حضور و نقشی تکمیلکننده دارند. از پی این تعامل، فضایی سلامت برای یادگیری، پرسشگری و تجربهگری کودکان فراهم میشود.
تعامل کودکان با کارکنان موزه
در طی تور موزه، کودکان با پوشاک، عروسکها، اسباببازیها، نوشتافزارها، کتابها و... کودکان گذشته آشنا میشوند؛ این آشنایی در سیری تاریخی شکل میگیرد و سفری است از گذشتههای بسیار دور (دورهی باستان) تا دورهی کودکی بسیاری از مادرها و پدرها (پایان سال 1357).
بازدید کودکان از بخش اسباببازیها
در هنگام بازدید از موزه، از بخشهای متفاوتی عبور میکنید؛ از بخش باستان، پس از اسلام، آموزش و پرورش، دوران قاجار، گهوارهها، پهلوی نخست، پهلوی دوم، اقوام، نشریات و... . در هر بخش از موزه، بر کلیدواژههایی متناسب با درک کودکان 3 تا 7 سال تاکید میشود تا گوش کودکان با خردههایی از تاریخ آشنا شود.
قصهگویی تعاملی در موزه ایرانک
تور موزهگردی کودکان 3 تا 7 سال، قصه شنیدن را نیز شامل میشود. بلندخوانی خلاصهای از کتاب «افسانهی درخت خرما و بزی» و قصهگویی تعاملی «ترب» از جبار باغچهبان از جمله قصههای پرطرفدار موزه کودکی ایرانک برای گروه سنی 3 تا 7 سال است. در موزه کودکی ایرانک فضای ویژهای برای کهنترین داستان کودکان، «افسانهی درخت خرما و بزی»، درنظر گرفته شده است و کودکان پس از شنیدن بلندخوانی، با محصولات نخل و بز آشنا میشوند.
قصهگویی تعاملی ترب از جبار باغچهبان
بلندخوانی کتاب «افسانهی درخت خرما و بزی»
در روند بازدید از موزه کودکی ایرانک، به اقتضای هر بخش فعالیتی انجام میشود. سایهبازی در اتاق نمایش، بازی با عروسکهای دستکشی، ترانهخوانی و تمرین موسیقی از جمله این فعالیتها هستند.
تمرین موسیقی و ترانهخوانی
در بخش اسباببازیهای مردمساخت، کودکان فرصت بازی با بازیچههای قدیمی را پیدا میکنند. این بخش از موزه باب میل بسیاری از مادربزرگها و پدربزرگهاست. اگر در بازدید از موزه نوه خود را همراهی کنند، حتما خاطرههای شیرینی از آن دوره تعریف میکنند.
اسباببازیهای مردمساخت
فعالیتهای مخصوص گروه سنی 3 تا 7 سال در موزه ایرانک
تور بازدید از موزه کودکی ایرانک شامل فعالیت کارگاهی نیز میشود. محتوای کارگاه بسته به قصهای که کودکان شنیدهاند متفاوت است. گاهی با الگو قرار دادن مولاژ سفالینهی «نخستین انیمیشن» در موزه کودکی ایرانک، کودکان تلاش میکنند برای خلق انیمیشن با نقاشی بر سفالینه. گاهی عروسکهای نمایشی-مقوایی یا صورتک شخصیت قصه را میسازند و گاهی هم عیدی سازی را امتحان میکنند! نقطه اشتراک تمام کارگاههای موزه کودکی ایرانک، تمرکز بر افزایش خلاقیت و تقویت دستورزی کودکان است.
کارگاه آموزش صورتک المر
بسیاری از برنامههای موزه کودکی ایرانک، بسته به مناسبتهای فرهنگی، تغییر میکنند. «بالماسکه کتاب»، «بالماسکه شاهنامه»، بهجای آوردن «آیین بارانخواهی»،اجرای«نمایش سایه»، «نمایش عروسکی» و... همه از برنامههای موزه کودکی ایرانک است.
بنیانگذاران موزه کودکی ایرانک با برپایی فضایی فرهنگی و تعاملمحور، امکان ارتباط بیننسلی را فراهم کردهاند.
برای اطلاع از فعالیتهای گروههای سنی دیگر به لینکهای زیر مراجعه کنید: